Halkrém zöldfűszerekkel

halkrém-zöldfűszerekkel

Egy kicsit szétnéztem a világhálón, kíváncsi voltam arra, hogy a keresőbe a halpaszta szót beírva milyen találatokkal és milyen tartalmakkal ismerkedhetek meg. A HelloHal más oldalról közelíti meg a témát, ezért hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, nem Halpaszta, hanem Halkrém lesz a neve az előételnek, melyből – reményeim szerint – lesz majd több különböző verzió is. A mai ajánlat halbelsőségből, pontosabban haltejből és ikrából készül. Elöljáróban még annyit, hogy ebben a formában ez az első alkalom, hogy a belsőséget így hasznosítom, ennek pedig az az oka, hogy a durván sós vízben megfőzött haltejből és halikrából tetemes mennyiség maradt. Hogy eredetileg mi készült belőle, arról majd később.

A bejegyzés apropója a természet lágy ölén eltöltött húsvéti reggelim. Aki most sonkákra gondol, jobb, ha nem is olvas tovább a receptig, sonka ugyanis nem lesz.
Szóval maradt korábbi főzgélésünk eredményeként ponty tej és ikra, továbbá süllő ikra. Ezt nagyon-nagyon sós vízben hirtelen megfőztem. Így is elkövettem egy hibát, okulásként írom, méghozzá nem teljesen kiolvadt állapotában kezdtem el főzni a forrásban lévő vízben, ezért visszahűtötte azt. Ebből egyetlen problémánk adódhat, pl., hogy elázik, szétázik a tej. Én ezt szerencsésen megúsztam. Kihűlt az alapanyag és jöhetett az ötletelés, mi legyen vele?
Úgy éreztem turmixgépben megoldható lesz a pépesítés. Nem volt egyszerű, hígítani kellett, hogy kezelhető legyen. A hozzávalókat csak érzésre adagoltuk, mégis most megpróbálok valamilyen arányokat leírni.

 

Hozzávalók:

A hagyma zöldjét egészen apróra vágtam és az összeturmixolt belsőséghez adtam, mint ahogy a többi alapanyagot is. Addig kóstolgattam, míg egész jó íze lett. Tiszai barátaim megkóstolták, ízlett nekik.
Kategória: Blog, Előétel, ReceptekCímkék: , ,