Zelleres halkrémleves

hellohal-halkrémleves

Hozzávalók:

Kevés olajon megpároljuk egy lábasban az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a feldarabolt zöldségeket, lepirítjuk majd kevés vízzel felöntjük és fedő alatt jó puhára pároljuk. Érdemes kevergetni.
A péppé párolt zöldségekhez hozzáadjuk a felkockázott és besózott afrikai harcsafilét, szükség esetén további pici vízzel felöntjük és összepároljuk. A kész masszát leturmixoljuk, majd víz, vagy alaplé hozzáadásával beállítjuk a kívánt sűrűséget. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint, majd összeforraljuk. Süllőmorzsát úgy készítünk, hogy egy üresen, közepesen felhevített serpenyőben 1 evőkanál olajon elkezdjük párolni a süllőfilét. A cél az, hogy szétessen, ezért ahogy párolódik villával szétnyomkodjuk. Amikor jó apróra szétesett a süllőfilé, magasabb fokozatra kapcsolunk és lepirítjuk.

Kategória: Blog, Egyéb, Leves