Üde nyári halas saláta
…Hogy nyáron aztán meg főleg ne maradjunk hal nélkül, íme, egy jó kis esti beszélgetéshez, fröccshöz való, igen egyszerű recept.
Elöljáróban mindössze annyi kitekintést tegyünk, hogy a közvélemény kutatások és a statisztikák is azt mutatják, hogy az éves halfogyasztása nemzetünknek – mindamellett, hogy gyatra – két időszakra koncentrálódik: karácsonyra és a nyári vízpart mellett eltöltött szabadságra. Ezt az egyszerű és gyors, az alapanyagok tekintetében is könnyen beszerezhető koktélsalátát bárki pillanatok alatt elkészítheti és learathatja vele a babérokat.
Végy egy 100 g-os védőgázas csomagolású vegyes salátamixet. Ha ez nincs, akkor rukkolát, madársalátát, bébiparajt, jégsalátát, vagy bármit ami szép, szereted és tetszik.
Keverj kedved szerinti majonézt, mi remouladet szoktunk, de a majonézbe tehetsz snidlinget, friss zöldfűszert, bármit amit szeretsz.
Végy afrikai harcsafilét. Ez szálkamentes, piacon halasnál, vagy a Lidl-ben országszerte mindig kapható. Kockázd fel a halat, sózd be. Hevíts fel egy serpenyőt üresen, majd önts bele egy evőkanálnyi olívaolajat és süsd pirosra, barnára a halfalatokat. Hagyd, hogy kihűljön, fedőt ne tegyél rá, legfeljebb egy konyharuhát. Keverd össze a majonézzel és egy pohárba, ha van koktélos pohárba halmozd össze a salátát, halat, salátát, halat. Lime cikkel díszítheted, ahogy egy koktélt is díszítenél.
Tuti nyerő leszel a barátoknál, főleg, ha egy jó hideg roséfröccsöt is adsz hozzá.
Kategória: Blog, Főétel, Receptek