Üde nyári halas saláta

saláta

…Hogy nyáron aztán meg főleg ne maradjunk hal nélkül, íme, egy jó kis esti beszélgetéshez, fröccshöz való, igen egyszerű recept.

Elöljáróban mindössze annyi kitekintést tegyünk, hogy a közvélemény kutatások és a statisztikák is azt mutatják, hogy az éves halfogyasztása nemzetünknek – mindamellett, hogy gyatra – két időszakra koncentrálódik: karácsonyra és a nyári vízpart mellett eltöltött szabadságra. Ezt az egyszerű és gyors, az alapanyagok tekintetében is könnyen beszerezhető koktélsalátát bárki pillanatok alatt elkészítheti és learathatja vele a babérokat.

Végy egy 100 g-os védőgázas csomagolású vegyes salátamixet. Ha ez nincs, akkor rukkolát, madársalátát, bébiparajt, jégsalátát, vagy bármit ami szép, szereted és tetszik.

Keverj kedved szerinti majonézt, mi remouladet szoktunk, de a majonézbe tehetsz snidlinget, friss zöldfűszert, bármit amit szeretsz.

saláta
saláta

Végy afrikai harcsafilét. Ez szálkamentes, piacon halasnál, vagy a Lidl-ben országszerte mindig kapható. Kockázd fel a halat, sózd be. Hevíts fel egy serpenyőt üresen, majd önts bele egy evőkanálnyi olívaolajat és süsd pirosra, barnára a halfalatokat. Hagyd, hogy kihűljön, fedőt ne tegyél rá, legfeljebb egy konyharuhát. Keverd össze a majonézzel és egy pohárba, ha van koktélos pohárba halmozd össze a salátát, halat, salátát, halat. Lime cikkel díszítheted, ahogy egy koktélt is díszítenél.

Tuti nyerő leszel a barátoknál, főleg, ha egy jó hideg roséfröccsöt is adsz hozzá.

Kategória: Blog, Főétel, ReceptekCímkék: , , ,