Kellel töltött harcsafilé lencsével, halászlémártással

harcsa-hellohal-ujev

Az újév mindig megmozgatja a fantáziámat. Most azonban megrendelésre főztem, így különösen fontos volt, hogy kreatív és gyorsan elkészíthető legyen a minden elemében halas főétel.

Mi a szokás újévkor? Lencse és káposzta! Hogyan hozhatnám ezt össze egy ételben?  Az étel kigondolásakor e két alapanyaghoz ragaszkodtam és biztosan tudtam, hogy afrikai harcsafilé áll majd rendelkezésemre. Azt nem éreztem, hogy a savanyú káposzta illene a koncepcióba, így elengedtem, de a kelkáposzta kitűnőnek tűnt.

A legnagyobb kihívásnak a lencsét éreztem. Nem akartam vízben megfőzni és liszttel sűríteni, mint egy főzeléket, ezért megfőztem halászlében állandó kavargatás mellett a korábban beáztatott lencsét. Addig főztem, míg a halászlé leve elforrt, így a visszamaradt sűrűje sűrítette be a lencsét, melyhez vajat adtam a krémesebb állag miatt. És hogy még egyet csavarjak rajta daraboltam bele füstölt halat, melytől bomba íze lett. A halászlét besűrítettem mártásnak, a kelkáposztát megdinszteltem, betöltöttem a harcsába, melyet egy serpenyőben szép pirosra sütöttem egy tekerés bors és pár csepp citrom társaságában.

Elképesztően érdekes és finom ételt fogyaszthattunk, mely megállja a helyét az év bármely napján.

harcsa
harcsa
harcsa
harcsa
harcsa
Kategória: Blog, Főétel, ReceptekCímkék: