Olívás harcsaragu

olivás-harcsaragu

Az alapötlet az interneten fellelhető egyik receptből származik. Ott inkább salátaszerűen készült el a ragu, nem is biztos, hogy annak hívnám. Egy picit átgondolva és az otthon fellelhető alapanyagokhoz igazítva elkészítettem az én olívás harcsaragumat.

A harcsafilét felkockáztam és üresen felhevített serpenyőben egy kanál olívaolajon elkezdtem pirítani.

A kaliforniai paprikát összevágtam és hozzáadtam, majd amikor már majdnem készen volt akkor az olívabogyót és néhány apró szem gyöngyhagymát. Ezidáig az ízesítéssel nem foglalkoztam két okból. Nem akartam, hogy a durvára darált színes bors megégjen és nem tudtam, hogy az olívabogyótól mennyire lesz sós. E két ízt beállítva már jöhetett a bazsalikom, de abból nagyon sok. Amikor egy picit már a gyöngyhagymán is látszódott, hogy megpirult akkor még tettem hozzá egy kis olajat a szaftossága miatt és tulajdonképpen el is készült.

Két nagy paradicsomot egy percre forró vízbe tettem, meghámoztam és fakanállal összetörtem. Rízst főztem és összekevertem a paradicsommal, sóztam és egy kis olívaolaj ebbe is ment.

Ez az étel az emésztés szempontjából igen könnyű és tényleg gyorsan elkészíthető. Az olívás szaftot pedig akár egy kis pirítóssal fel is lehet itatni 🙂

Kategória: Blog, Főétel, ReceptekCímkék: , ,