Mozgalmasan telt 2016 utolsó hónapja..

hellohal

Mozgalmasan telt 2016 utolsó hónapja. Azt régóta tudjuk, hogy kevés halat eszünk, míg hazánkban 5 kg körül van az egy főre eső éves halfogyasztás, addig az EU-ban ez 25 kg/fő/év. Ráadásul ennek a mennyiségnek állítólag a 70%-át a karácsonyi időszakban fogyasztjuk el, 20%-át nyáron, a maradék 10%-ot pedig évközben.

A Portfólió nemrég néhány száraz, ám igen érdekes statisztikai adattal látott el bennünket. A magyarok 49%-a soha nem vásárol, 42%-a soha nem eszik halat! (Az EU átlag 17% és 13%.) A halat vásárlók 74%-a élelmiszerboltokban és szupermarketekben teszi ezt. A magyarok 4%-a eszik heti rendszerességgel halat. A saját országból származó vásárolt haltermék (azaz a hazai hal!) a magyarok 26%-ának fontos!

Ezekből az adatokból is látszik, hogy a HelloHal a hazai halakból innovatívan elkészített halételeivel milyen pici réteghez tud szólni. Nem véletlen, hogy minden eszközt igyekszem megragadni arra, hogy népszerűsítsem a halételeinket. Decemberben négy televíziós csatornán is megjelentem, valószínűleg a karácsonyi halláz miatt. (Bár sokkal jobb lenne, ha a média is nem csak karácsonykor foglalkozna ennyit a hallal.)
Még ősszel forgatott velem a Tisza-tavon az ATV és EchoTV Hazahúzó című műsora. A VI-os öbltőcsatornában felvett anyagot itt nézhetitek meg:

A HírTV Panaszkönyv című műsora részben rejtett kamerával készített műsor. Hét helyen vásároltunk pontyot, hogy aztán azokat véleményezzük. Mindent egybevéve az a véleményem, hogy nem rossz a minőségi helyzet. A műsor ide kattintva látható:

A M4 sportcsatornán látható a Pecatúra. Bár magam sem tudom néha, hogy szívesebben pecázom-e vagy nagyobb kedvvel főzök valami újat, most ez utóbbi került műsorba: aszalt szilvával töltött harcsafilé készült narancsos sütőtökpürével. Katt ide:

A TV2 csoport tematikus gasztrocsatornája a ChiliTV, melynek saját gyártású műsora a Kézzel írott receptek. Bereznay Tamás műsorvezető meghívására egy egész műsorban mutathattunk be három halételt is: nézzétek meg hogyan készül a pontychips, a harcsa-seviche és a kellel-hallal töltött palacsinta. Itt a teljes műsor:

Jó mozizást és sokkal több jó halat, halételt mindenkinek!

Kategória: BlogCímkék: