Mielőtt halat vásárolnál…
Nyakunkon a karácsony, egyre többet gondolkozok a menün, persze mondanom sem kell, hogy a halas ételek a kedvenceim a karácsonyi fogások között is. Remélem ti is egyre bátrabban vágtok neki halas ételek elkészítéséhez! Nagyon fontos és sosem lehet elégszer elmondani, milyen sokat számít az jó ALAPANYAG!
Ezen felbuzdulva összeírtam nektek néhány hasznos tanácsot, mit érdemes figyelembe venni, ha indultok halat vásárolni a piacra, hipermarketbe vagy halárushoz:
- egész halnál ügyeljetek arra, hogy a hal szeme ne legyen élettelen, fátyolos és matt!
- kerüljétek a rugalmatlan bőrű és húsú halakat! (ez nyomáspróbával tesztelhető)
- a filé szagtalan és márványos színű legyen!
- filé esetében kérdezzétek meg mikor filézték!
- halfilét ne tároljatok hűtőben zárt nylonban, ezenkívül max 3 napig tartható el!
- + 1 ráadás: felhasználás előtt időben, akár fél nappal is besózhatjátok a halat!
Ha még nem gondoltátok ki milyen halételt készítsetek karácsonyra, érdemes a HelloHal receptek között nézelődni, hiszen karácsonyi ötletekkel készülök nektek!
Kategória: Blog, Egyéb, Tipp