Megszervezzük hétvégédet a Tisza-tavon!

 tisza-tó

A tiszaörvényi Halfalatozó lassan zarándokhely lesz, nem is reméltem egykoron, hogy ennyien a szívetekbe zárjátok, hogy ennyire érdeklődtök a halak, a Tisza-tó és a környék iránt is. Korábban több baráti társaságom is kért segítséget, hogy kirándulásukat, nyaralásukat segítsek megszervezni, tartalommal megtölteni. Jól ismerem a Tisza-tavat, turisztikai múltam okán pedig az aktív-, öko- és horgászturisztikai lehetőségeit is.

Így aztán régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy segítek megszervezni a tisza-tavi hétvégi kirándulásotokat. Ez esetben legyen ez egy vagy kétnapos.

Egy-két napos túra, kirándulás kedvéért  – úgy vettem észre –  a nagy magyar átlag nem hajlandó 100 km-nél többet autózni. Ez átlagosan másfél-két óra. Így feltételezve egy nem túl hajnali indulást, kényelmesen 10-11 órára meg is lehet érkezni Tiszafüred-Örvénybe. Nem Örvényes, hanem TISZAÖRVÉNY közigazgatásilag Tiszafüredhez tartozik, fekvése azonban a Tisza folyóhoz közeli. Kikötők, vendéglátóegységek, kerékpár- és sétautak, kitűnő szállások biztosítják a nyugodt pihenést.

Tudnod kell, hogy a gátra autóval nem hajthatsz fel, csak gátonjárási engedély birtokában, mely horgászboltokban, kikötőkben szerezhető be a legegyszerűbben. Névre szól és nem rendszámhoz kötött. Ára egy napra 300 Ft.

Érkezést követően tegyetek egy rövid sétát a gáton. A Hableány étteremtől jobbra a Kormorán, balra pedig a Szabics Kikötő található. Természetesen ebédre várunk benneteket a HelloHal Halfalatozóban. Előételként kóstoljátok meg a pontyropogóst, a halászlé után pedig valamelyik érdekesebb street-food típusú főételből falatozzatok.

halburger

Ebéd után irány a Tisza-tó felfedezése. A szakavatott kísérővel tett két órás csónaktúra során bepillantást nyerhettek a gyönyörű vízi világba, megérthetitek a Tisza-tó vízrendszerét, hogy miért is az a folyó amelyik áll és az a tó amelyik folyik. Még ebéd előtt foglaljátok le a csónaktúrát a Szabics Kikötőben. A csónaktúráról visszaérkezve vár a Tiszavirág Ártéri Sétaút és a Pákász tanösvény. Az árnyas ártéri erdőben tett séta közelebb visz az egykori halászok életéhez, megismerheted a régi halászeszközöket és az ártér élővilágát.

Vacsorára várunk újra. Kóstold meg a HelloHal fröccsöt, ilyet úgysem iszol máshol! 🙂 Vess egy pillantást a fekete krétatáblára, oda csak olyan napi ajánlatokat írunk ki, mely ételekből csak néhány adag van és tényleg csak aznap!

harcsamáj
süllőuszony

Ajánlunk éjszakára szálláshelyeket: Kormorán Kikötőben vízikunyhó, úszóház vagy vízparti apartman bérlésére is van lehetőség, a Szabics Kikötő üzemeltetésében lévő Ladik Vendégház 500 méterre található tőlünk. A Tisza-Kert vendégházai és apartmanjai nagyon népszerűek, időben kell foglalni. A Tisza Relax Apartman sincs messze tőlünk.

Aki két naposra tervezte a kirándulását és kipihente az első nap „fáradalmait”, újult erővel indulhat a Tisza-tó további felfedezésének. Bérelhettek kerékpárt és akár Kisköréig is el lehet tekerni megnézni a hallépcsőt. A kerékpárút – ellentétben a Balatonnal – végig a víz mellett halad.
Kétség kívül kényelmesebb program a füredi Szabadstrandon való henyélés és fürdőzés. Késői ebédre és élménybeszámolóra várunk újra benneteket a Halfalatozóban, hogy kiértékeljük a két napot és megkóstoljátok azokat a különlegességeket, amikre eddig még nem került sor.

Kategória: BlogCímkék: , , , , ,