Mascarponés halkrém

Végy egy darab halfilét, párold meg, törd össze a húst, ízesítsd be és arasd le a babérokat. Szerintem ilyen egyszerű halkrémet készíteni.
Javasolt bőr nélküli magyar halak: ponty, amur, busa, pisztráng, süllő, harcsa, afrikai harcsa, tok, csuka
Az anatómiailag szálkátlan halakkal nincs különösebb baj, meg kell párolni őket és kész, míg a szálkás fajtáknál a párolás után – többnyire kézzel – ki kell szálkázni. Ez egyszerűbb a busánál, csukánál, kicsit bonyolultabb a pontynál, pisztrángnál.
Az apróra vágott uborkát és lilahagymát hozzáadjuk a megpárolt, összetört halhoz, a kevés vajat megolvasztva hozzáöntjük, egy-két kanál mascarponét keverünk az elegyhez, sóval, borssal, pár csepp citrommal ízesítjük.
Mindenki imádni fogja!
Kategória: Blog, Előétel