Karácsonyi kisokos, avagy vásárlás, filézés, receptek!
Finishben vagyunk, közeleg a karácsony! Egyre több halárusnál látok kíváncsi szemeket, érdeklődőket és már-már vásárlókat is. 🎄 🐟
Biztatlak benneteket arra, hogy merész fantáziával, bátran fogjatok neki halas ételek elkészítéséhez. Összegezve az eddigi karácsonyi bejegyzéseket a vásárlástól a filézésen át a receptekig, hasznos tanácsokkal szeretnélek ellátni benneteket.
HALVÁSÁRLÁS
- egész halnál ügyeljetek arra, hogy a hal szeme ne legyen élettelen, fátyolos és matt!
- kerüljétek a rugalmatlan bőrű és húsú halakat! (ez nyomáspróbával tesztelhető)
- a filé szagtalan és márványos színű legyen!
- filé esetében kérdezzétek meg mikor filézték!
- halfilét ne tároljatok hűtőben zárt nylonban, ezenkívül max 3 napig tartható el!
- + 1 ráadás: felhasználás előtt időben, akár fél nappal is besózhatjátok a halat!
FILÉZÉS
Ha megvásároltátok a halat, izgalmas percek következnek azoknál, akik még nem jártasak a halak feldolgozásában, filézésben, így a következő tippek biztosan hasznotokra fognak válni! 🙂
> Ponty filézése:
> Harcsa tisztítása, filézése: (kattints ide, nézd meg lépésről lépésre!)
> Süllő tisztítása, filézése (kattints ide, nézd meg lépésről lépésre)
RECEPTEK
Ha az eddigi folyamatokon túl vagytok, igen büszkék lehettek magatokra, most jöhet a kérdés: Mi kerüljön az asztalra karácsonykor?
Kiválogattam nektek néhány receptet, ami biztos nagy sikert fog aratni a család és barátok körében! 🙂
✔ Aszalt szilvával töltött harcsafilé (Kattints a receptért!)
✔ Roston süllőfilé narancsos-mézes salátával (Kattints a receptért!)
✔ Rétesben sült fahéjas harcsafilé almaágyon (Kattints a receptért!)
✔ Harcsamáj sütve snidlinges mascarponéval, friss eperrel (Kattints a receptért!)
✔ Bőrében sült fogasfilé mézes, grillezett körtével (Kattints a receptért!)
Ha nem vagy a konyha tündére, akkor sincs gond. Budapesti halazónkban megrendelheted karácsonyi menüdet!
Tiszai halászlé és halas töltött káposzta rendelésed 2016. december 22. 19.00 óráig adhatod le.
Karácsonyi menü átvehető: 2016. december 24-én 9.00 – 12.00 óráig!
Kellemes készülődést és boldog ünnepeket kívánok nektek! 🎄 🎁 🐟
Kategória: Blog, Receptek