HelloHal évértékelő 2015

Dolgos és tartalmas év volt 2015 a HelloHal-nál. A hazai halfogyasztás élénkítésében élenjáróként szívesen osztom meg tapasztalataimat. Bár a halfogyasztásnak lett egy kis „divatja”, felfelé ívelő ágban van, azért még mindig nagyon nehéz eljuttatni a HelloHal által képviselt hozzáállást a fogyasztókhoz, vendégekhez. Leginkább a 28-45 éves korosztály, sok esetben a kisgyerekes családok a legnyitottabbak. Ők értik a feldolgozásban rejlő minőségi különbözőséget és a konyhatechnológiai eljárás egyediségét. Sok új ételt kísérleteztünk ki, így a rakott kelkáposztától a brassói halpecsenyéig már szinte mindent elkészítünk halból.

Tavasszal a tiszaörvényi Halfalatozó teraszát átépítettük, gyepszőnyeget terítettünk, melyen a nyáron többször is piknikeztetek. Sok esetben kellett jóval a záróra előtt mondanunk, hogy sajnos minden elfogyott. Egyfelől ez öröm, de dolgozunk azon, hogy friss halból mindenkit ki tudjunk szolgálni. Bevezettünk új testrészeket, a süllőuszony az egyik kedvencetek lett.
Nyáron jártunk Tusnádfürdőn a hazai halakat népszerűsíteni, voltunk több  fesztiválon is kóstoltatni: a tiszafüredi Halas Napok és a szolnoki Halfesztivál kifejezetten sok érdeklődőt vonzott. Bemutattuk a ponty filézésének , irdalásának technikáját, több tíz kiló pontychipset osztottunk szét többek között.

 

A Halfalatozóban forgatott a Panaszkönyv című tv műsor stábja, akik a Tisza-tó legjobb halászléjét nálunk találták meg. A videóban 13:28-tól tudtok megnézni bennünket.

Sok hazai és külföldi (!) sajtó, online felület is érdeklődött a munkásságunk iránt, a National Geographic Traveler egész hosszan méltat bennünket.
 12108152_1032563926788041_4687520050262164770_n

 

Ősszel elkészült az új HelloHal weboldal, és megnyitott Kecskeméten a HelloHal Halbisztró. Bízunk abban, hogy ebben a lokációban is sikeresen mutatkozunk be.

Épül a HelloHal harmadik egysége, mely Budapesten nyitja meg kapuit rövidesen HelloHal Fishbar néven.

 

Halvacsorákon, bemutatókon meséltem a hazai halakról, jártunk az OMÉK-on, és december 18-20 között az első Karácsonyi Halvásáron is részt vettünk.

Természetesen sok halászlét főztünk karácsonyra és gyűjtjük az erőt a 2016-os évre. Sajnos 2016. január elsejével megszűnik a természetes vízi halászat, így gyökeresen átalakul a hazai halak beszerezhetősége.
 hellohal-halaszle
Kategória: Blog, Egyéb, Média