Halvásárlási tanácsok
Sokan gyakran botlanak kellemetlen helyzetekbe, amikor halat vásárolnak, mert nem tudják mire kell oda figyelni. Csirkéből sem vesszük meg azt, ami már nem tűnik olyan kicsattanóan frissnek. Mi jön ilyenkor?
Csalódás, rossz beidegződések, és elraktározzuk, hogy a hal rossz, jah és még drága is…
PEDIG EZ TERMÉSZETESEN NEM IGAZ, A HAL IGENIS JÓÓ! 🙂
Éppen ezért, olvassátok el az alábbi tudnivalókat, mielőtt vásárolni indulnátok:
- egész halnál ügyeljetek arra, hogy a hal szeme ne legyen élettelen, fátyolos és matt!
- kerüljétek a rugalmatlan bőrű és húsú halakat! (ez nyomáspróbával tesztelhető)
- a filé szagtalan és márványos színű legyen!
- filé esetében kérdezzétek meg mikor filézték!
- halfilét ne tároljatok hűtőben zárt nylonban, ezenkívül max 3 napig tartható el!
- + 1 ráadás: felhasználás előtt időben, akár fél nappal is besózhatjátok a halat!
Ha halas ételeket készítetek, bátran küldjétek el nekünk a fotót az info@hellohal.hu email címre!
Kategória: Blog, Tipp