Halvacsora Cegléden. 2 év után újra találkozunk

halvacsora

Már bőven elmúlt két év azóta, hogy a Cegléden elkezdett és itt megismertetett HelloHal halvacsorát hazai pályán utoljára megszerveztem, megrendeztem.

Két oka is van, hogy az elmúlt időszakban nem volt:

Most mégis elsősorban az ő noszogatásukra állítottam össze a menüt és szerveztük le a helyszínt a JazzCaféba.

Közben persze az is kiderült számomra, hogy közületek többen is szinte csak az én vacsoráimon esztek halat. Ilyenkor az egyik szemem sír a másik nevet. Sír, mert sokkal többet kéne enni, nevet, mert köszönöm a bizalmat.
A május 11-i halvacsora egy vegyes tematikával jelentkezik. A menü összeállításánál az egyik legfontosabb szempont, hogy a kiválasztott hely, jelen esetben a JazzCafé konyhai adottságai milyenek.
Ezért az elmúlt időszak új kedvenceit hozom degusztációs jelleggel. Mit is jelent ez? Kóstolófalatokat, tányérszervízt, szép tálalást. (harcsasuhi, pisztrángtatár, koktélsaláta, tokhal)
halvacsora
harcsafalatok


De, hogy a jóllakottság is úrrá legyen az est végére mindenkin, így főzünk tárkonyos halragulevest és harcsapaprikást túrós csuszával, melyeket szabadszedéses, önkiszolgáló rendszerben tálalunk.

A végére pedig egy kedvenc kis desszert érkezik majd, az epres pohárkrém.

Az az igazság, hogy a hazai halas viszonyok nagyon átalakultak az elmúlt években, de erről majd mesélek a vacsorán. Míg 6-7 éve csak a tiszában élő, és többnyire ott fogott halakból állíthattam össze a vacsoramenüt, addig mára ez elképzelhetetlen. Persze én is kísérletezek, kreatívkodok egyfolytában, így ma már olyan szuper alapanyagokat is használhatunk, mint a tokhal.

Várok mindenkit, írjatok, hívjatok már most! Az ár azért csak 6900 ft, mert elképesztően jófej partnerre találtam a JazzCaféban. 🙂
A halvacsoráról bővebben itt olvashattok! 
Kategória: Blog