Halvacsora beszámoló képekkel

halvacsora

Kicsit izgultam. Szerettem volna olyan menüt összeállítani, mely hűen tükrözi a fejlődésünket mind az ételekben, mind pedig a tálalásban. Egyben figyelembe kell vennem a hely adottságait, a konyhai körülményeket is. Mindezek ismeretében döntöttem úgy, hogy olyan menüsorral rukkolunk elő, melynek egyik része inkább a degusztációs jelleghez közelít, míg a vacsora második felében szabadszedéssel ismerhettek meg, hasonlíthattak össze kétféle harcsát a vendégek.

Na, de kezdjük az elején. Attilával, a HelloHal oszlopos szakácsával már a tiszaörvényi Halfalatozóban elkezdtük a munkát, egy nappal a vacsora előtt. Amit csak tudtunk előkészítettünk úgy, hogy a létszám az utolsó pillanatban is változott még. Végül 50 főre terveztünk, nem akartunk zavarban lenni, ha esetleg az utolsó pillanatokban még jelentkezik valaki. A Jazz Caféban, a vacsora helyszínén már másnap délben elfoglaltuk a helyünket és nekiálltunk a tálalásnak, az utolsó simításoknak.
halvacsora
halvacsora
halvacsora
halvacsora

 Megtálaltuk a sushit, melybe nem nyers hal került, de legközelebb meglépem, ígérem. A harcsát konfitáltuk, kihűtöttük, így tekertük be a noriba. A gyömbért már előző nap besavanyítottuk. A kis sushicsónakok elég hamar elkészültek így.

A koktélos pohárban tálalt koktélsalátát csak az utolsó pillanatban rakhattuk össze, hogy a szép friss zöld levelek nehogy összeessenek.
halvacsora
halvacsora
A pisztrángtatár vitte el a legtöbb időt, ez volt a legaprólékosabb munka.

halvacsora

A batáta, a tészta és a hal triójához pedig az este alatt ott is kellett hagynom a vendégeket, akik ezt természetesen nem nézték rossz szemmel, merthogy ezen az estén is meséltem a halakról, a halfogyasztással kapcsolatos tapasztalataimról, a halbeszerezhetőségről, a halászat megszüntetéséről és kifiléztem egy pisztrángot is, melyből csipesszel kikapdostam a szálkákat és a pisztrángtatárt is gyorsan összedobtam, hogy mindenki lássa, nem olyan borzalmasan nehéz dolog ez.

halvacsora
halvacsora
halvacsora
halvacsora
A harcsapaprikáshoz afrikai harcsafiléket és folyami harcsafiléket is megsütöttünk rostlapon. Rostlapon, mert ez nem egy hagyományos harcsapaprikás volt. A csusza is rostlapon sült és a vendégek maguknak rakták össze az ételt. Megkóstolhatták mindkét harcsahúst. Legnagyobb örömömre senki sem idegenkedett az afrikai harcsafilétől. Sőt, van aki kifejezetten megkedvelte. Mikor az árát is elmondtam igazi kedvenc lett, pont harmada a filé ár a folyami harcsához képest.

A programot egy klassz desszerttel zártuk, sok borral és jó beszélgetéssel.

halvacsora
halvacsora
Figyelem Cegléd, ősszel jövök újra!
A szuper fotókat köszönjük Szlávik Benjinek!

Kategória: Blog, EgyébCímkék: