Halshow beszámoló Budapestről

A HelloHal Fishbar is megtartotta első tematikus halshowját. A viszonylag kicsi vendégtér egész más hangulatot és interaktivitást tud nyújtani a már jól bejáratott esti programnak. Hiába tartottam már meg közel 100 hasonló típusú rendezvényt szerte az országban, minden egyes alkalommal tanulok én is valamit, ha a halakról nem is, de arról, hogy miként működik mikroközösségben az este, arról feltétlenül.
Igazán nyitott és érdeklődő társaság gyűlt össze, hogy a hazai halfogyasztás oltárán áldozzon. Sokat nevettünk, beszélgettünk és persze jókat ettünk, íme a menü:
Köszöntő falat: tökipompos süllőpofával
Előétel: konyakban érlelt harcsamáj pástétom kapribogyóval és szőlővel
Leves: fehér halkrémleves szerecsendióval, halforgáccsal
Meleg előétel: Kellel, hallal töltött palacsinta hollandi mártással
Főétel: Parajos pisztrángtekercs, konfitált tokhalfilé, bőrén sült süllőfilé halászlé mártásban, őszi zöldségekkel
Desszert: Fahéjas mézben pácolt süllőfilé rétesben sütve, almaágyon
Kategória: Blog