Halból desszertet? Igen, ez a „rétesben sült fahéjas halfilé”

retes-hal-blog

Tematikus halvacsoráim lezárásaként korábban minden alkalommal vásároltam valamilyen kész cukrászati terméket, sütit, melyet megdíszitettem egy kis csokihalacskával és ezzel ki volt pipálva a desszert. De nem lenne a brand HelloHal, ha nem találtam volna ki valami érdekes dolgot halból. Gyorsan szögezzük le, hogy egyik sem valamiféle habos-babos-édes cucc, ezek amolyan befejező fogások, jellemzően édesebb ételekhez, desszertekhez használt alapanyagok felhasználásával.

Bemutatom a rétesben sült halacskámat.
Vajas tésztába, pizzatésztába, hájas tésztába többször csomagoltam halat, melyek kivétel nélkül minden alaklommal sütőben sülve kitűnő főételekké váltak. Ezt a vonalat követve készült el a halacskám rétesben.
A halfilét, mely lehet süllőfilé, harcsafilé vagy akár afrikai harcsafilé is ujjnyi darabokra vágtam, egyenként átlag 2 dekásakra. Enyhe sózás után citromlével meglocsoltam, megmarattam, majd jelentős mennyiségű fahéjjal és mézzel összekeverve pihenőre küldtem. A réteslapot duplán vettem, belegöngyöltem egy haldarabkát és közepesen felhevített serpenyőben egy picike olívaolajon mindkét oldalát szép barnára sütöttem.
Mellé citrommal és mézzel locsolt almát tálaltam.

 

Hozzávalók:

  • süllőfilé
  • réteslap
  • olaj, só, halfűszer
Kategória: Blog, ReceptekCímkék: , ,