Ez történt 2017-ben!

hellohal

Az a helyzet, hogy ez emberileg sokkal küzdelmesebb év volt. Küzdöttem a munkavállalókkal, a partnerekkel, és saját magammal is. Viszont megerősödve kerültem ki a küzdelemből. Hogy győztesként e, azt nem tudom, hiszen a sikernek ezer értékmérője van, de az biztos, hogy a jelenlegi piaci helyzetről és benne a HelloHal szerepéről igazán sokat tudtam meg.

Be kellett látnom, hogy az a modell, amit kitaláltam, vagyis több saját tulajdonú vendéglátóegység üzemeltetése az országban, nem megy. Nem megy, mert nem tudok mindenhol ott lenni és nem megy, mert jelentős tőke nélkül finanszírozhatatlan, nem megy, mert az emberek helyenként máshogy állnak a halhoz, nem megy, mert még mindig nincs semmilyen kultúrája a halfogyasztásnak, nem megy mert nincs aki szívvel, becsülettel dolgozzon.
Budapesten is küzdök a lokációval, nem olyan egyértelmű, hogy a budapesti kétmillió ember eltart egy falatnyi halazót.

Elképesztően nagy pályázati pénz áramlott közben a halas ágazatba, melynek jellemzően a haltermelők voltak a kedvezményezettjei. A halfogyasztás népszerűsítése, az emberek hozzászoktatása most nem kapott kiemelt hangsúlyt.

Közben persze nem unatkoztam egy percet sem. Szerencsére a tiszaörvényi Halfalatozó a szezonban sok örömöt és sikerélményt ad, mely fontos a további munkához. Több év kihagyás után újra volt szűkebb lokációmban, Cegléden halvacsora, kettő is 2017-ben, tavasszal és télen. Utóbbi elképesztő teltházzal.

hellohal
hellohal
hellohal

Meghívást kaptunk a Tour D’ Opera egyik állomására is, hogy bemutassuk, nem csak halászléből áll a halas világ. Eljutottunk a szolnoki Tiszai Hal Napja Fesztiválra is, ahol a bemutatók mellett streetfood típusú ételeinket is megkóstolhattátok. Meghívásra a Debrecziner Gourmet Fesztivált is végigdolgoztuk, az újszerűen kombinált és tálalt halas töltött káposztám bekerült a legjobbak közé.

hellohal
hellohal

Kitelepült a HelloHal a Ceglédi Karácsonyi Adventre is, igaz csak 6 hétvégi napot tudtam vállalni, de elképesztő mennyien jöttetek. Nem hagytatok magamra és munka nélkül egy pillanatra sem.

Több cikk, írás is megjelent velem, rólam országos és megyei napilapokban, magazinokban. Készült interjú a Kossuth Rádióban, a Trend FM-en, voltam a Duna Tv-ben, Fem 3 Café-n. Eljutottam magánvacsorákra és céges rendezvényekre is, ahol 5-6 halas fogáson át tudtam a tudatot tágítani hazai halas fronton.

hellohal
hellohal

Horgászni 2017-ben sem volt annyi időm, úgy tűnik nekem marad az április és a november, előbbiben a harcsákat, utóbbiban a süllőket kergettem egész szép sikerrel, többnyire a Tisza-tó tó részein. A VI-os számú öblítőcsatorna és a Poroszlói-medence eddig is a legkedvesebb vízrészeimhez tartozott, ezután meg pláne! Egy szép augusztusi, csónaktúrával egybekötött naplementében megkértem Virág kezét! Ha az az öblítő mesélni tudna…

tiszató
tiszató

A 2017-es szezonkezdésre felújítottuk a Halfalatozó konyháját, sokkal tisztábban, összeszedettebben, gyorsabban , precízebben lehet benne dolgozni, 2018-ban a külcsíny következik. 🙂

A éttermi étkezés és a hal Áfa tartalma is 5 %-ra csökkent, mely nem jelent egyértelmű árcsökkenést. A multik egyelőre azt mondják, hogy érvényesítik áraikban a csökkenést, a haltermelők és feldolgozók, akiktől mi is vásárolunk az egyéb adó és bérterhek növekedése miatt valószínűleg csak részben tudják ezt megtenni.

A vállalkozói lét minden nehézségével és szépségével együtt már nagyon várom a tavaszi nyitást. Hosszú hétvégével kezdünk, május elseje miatt 4 napos munkaszünet lesz, így 2018 április 27-én, pénteken nyitunk. Íme a tervezett nyitva tartás 2018-ban:

Április 27 – május 1.

Május 11 – 13.

Május 18 – 21.

Május 25 – 27.

Június 1-től minden nap

Új ötletekkel, tervekkel vágok neki a 2018-as esztendőnek, remélem sok közös pillanattal bővítitek az idei évet is!

Kategória: Blog, Egyéb