- Ez az esemény elmúlt.
Debrecziner Gourmet Fesztivál
2017-06-24 - 2017-06-25
Hétvégén Debrecenben sütjük a halat! Virággal és Viviennel beköltözünk két napra a Nagyerdőbe, hogy mi is megmutathassuk különlegességeinket a fesztiválon. Két étellel készülünk; egyik egy személyes nagy kedvencem újragondolva, a másik pedig a kihagyhatatlan halászlé HelloHal csavarral.
1. Harcsás töltött káposzta paradicsomosan, édeskáposztában, halkolbász variációkkal, bazsalikomos tejföllel
Őszinte leszek, imádom a töltött káposztát, hallal még jobban. Évek óta így esszük, de mivel ez egy gourmet fesztivál, új szintre emeltük ezt az amúgy is fantasztikus ételt. Édesanyám felső-tiszai lány, így nálunk elképzelhetetlen a káposzta paradicsomlé nélkül. Édeskáposztával készítjük és jellegzetessége, hogy rendkívül apró töltéseket „gyártunk”. Sokan tudjátok, hogy szívesen dolgozok harcsával. Felhasználhatósága széles körű, tulajdonképpen minden csirkéből vagy sertésből készült ételt lehet vele helyettesíteni. ( Arról nem is beszélve, hogy számomra a legnagyobb élményt a harcsa pecája nyújtja, de erről szívesen mesélek Debrecenben, ha kíváncsiak vagytok 🙂 )
2. Korhely tiszai halászlé halkolbászchipsszel
Amikor összeállt a fejemben a menü, jó időt láttam erre a hétvégére. Kicsit meg is nyugodtam, hiszen az előrejelzés szerint kánikula lesz, úgyhogy a korhely halászlé így telitalálat! Sokan mondjátok, hogy más halászlét készítünk, mint mások. Valóban, igyekszünk mindent egy picit másképp csinálni. Amit tudnotok kell róla; egy sűrű állagú, kellemesen savanyított halászlét képzeljetek el, saját töltésű halkolbászból készült chipsszel. A kolbász mindkét ételünkben megjelenik, hogy minél több variációját megismertessük veletek. Halazóinkban, rostlapon átsütött verzióját kovászos uborkával, mustárral már sokan kóstoltátok, de itt az idő, hogy új ízeket is felfedezzetek, mert:
„megállíthatatlan célom az édesvízi hal gasztronómiai sokszínűségének megismertetése”
A fesztiválról többet itt tudhattok meg >> Debrecziner Gourmet Fesztivál 2017