Egyre népszerűbb hal a TOKHAL
A természetes vízi halászat beszüntetésével jelentősen átalakul a halas ágazat. Hazánk olyan éghajlati övben fekszik, mely kedvez a ponty előállításának, jó aquakultúrában az afrikai harcsa is jó hatásfokkal termelhető. Kell azonban a változatosság és egy újabb halfaj lesz egyre népszerűbb, ez pedig a tokhal. Ennek két oka is van. Egyrészt a magánhorgásztavak nagyhallal szívesen fotózkodó pecásainak nyújthat élményt, másrészt a kecsege, mint természetesvízi halunk szinte teljesen kikerült a piacról és ezt helyettesítheti az azonos húsú és ízvilágú, szálkátlan, porcos hal.
No, de lássuk az elkészítését:
Filézve, nyúzva szeretem a legjobban, bár bőre nem kellemetlen ízű, rostlapon sütve ízletes. Patkója is jól állja a hőkezelést, ez esetben azonban javaslom a gerinchúr eltávolítását sütés előtt.
Csontjából leves, hallé főzhető, húsa, zsírja bár jellegzetes ízű, semmiképpen nem halízű.
Legutóbb brokkolipürével ettük 🙂
Kategória: Blog, Főétel